Organizatorzy

Sponsor Tytularny

Aktualności

powrót


Biegiem do kuchni

Dziś na obiad sałatka z makaronem.

Składniki:
- 200 g makaronu razowego (np. rurki)
- 400 g pomidorów
- 200 g sera feta
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/2 cytryny
- 1 ząbek czosnku
- gotowa mieszanka ziół do sałatek

Przygotowanie: makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą. W misce wymieszać: makaron, pokrojony w kostkę ser feta, pokrojone pomidory oraz posiekaną pietruszkę. W małej miseczce przygotować sos z pozostałej oliwy, soku z cytryny, rozgniecionego ząbka czosnku i ziół do sałatek. Polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać wszystkie składniki.

Smacznego!

Dziękujemy Pani Jolancie Greczyło za przepis.

Czekamy też na Wasze kulinarne propozycje. Przesyłajcie swoje ulubione przepisy na adres mejlowy: magdalena.krause-pietkiewicz@mcs.wroc.pl. Prosimy o dołączenie zdjęć potraw. Na autorów najsmaczniejszych przepisów czekają nagrody.

 

 

 

 

Data publikacji: 2015-04-14 14:09:44



Biuro Organizacyjne Wrocław Maratonu
Młodzieżowe Centrum Sportu Wrocław
al. Ignacego Jana Paderewskiego 35; 51-612 Wrocław
tel. +48 71 733 40 60
fax +48 71 733 40 80
e-mail: biuro@wroclawmaraton.pl